Geschreven door Miranda Moolenaar

Geluk en verdriet…….
……liggen helaas dicht bij elkaar. De afgelopen maanden hebben we dat beide mogen meemaken, wat voor ons resulteerde in periodes van blijdschap, ongeloof en verdriet.

Natuurlijk zijn de momenten van geluk er om mee te mogen genieten in bv een huwelijk of de geboorte van een kleintje. Zoals de geboorte van kleine Lateef, de vijfde zoon van onze collega Sheriff (een van de SSIT leden). Ik mocht meteen de volgende dag komen kijken naar het kleine wondertje en wat doe je als Nederlandse bij de geboorte van een baby…..je neemt een cadeautje mee. Natuurlijk is dat iets nieuws voor Nigerianen, maar ze waarderen het zeer!! Ik had een mutsje voor hem gehaakt, met bijpassende schoentjes. Aangezien baby’s in Nigeria stukken kleiner zijn dan in Nederland moet hij eerst wat meer groeien voor hij het ook daadwerkelijk past.

Rechts een foto van mij en kleine Lateef, een dag na de geboorte. 

Helaas zijn er ook de momenten van verdriet. Dat zijn enerzijds van die moeilijke momenten waarbij je het liefst meteen terug naar Nederland vliegt om je vrienden bij te kunnen staan en anderzijds momenten van absoluut ongeloof omdat het nooit zover had hoeven komen als………Nigeria beter ontwikkeld zou zijn.

De meeste van onze fieldtrips maakten we (samen of om de beurt) met Alatise, onze vaste driver vanuit de SSIT en ESSPIN. Elk school bezoek en elk bezoek naar de LGEA’s was hij erbij om te zorgen dat wij op tijd waren. Elke school, in elke uithoek van Kwara State wist hij te vinden. Hadden we iets nodig of moest er iets gekocht worden, Alatise was altijd degene die ons hielp. Het afgelopen jaar hebben wij beide, maar vooral Stefan een goede band met hem opgebouwd. Helaas zal er nooit meer een fieldtrip met hem samen komen…….. Op maandag 7 oktober is hij tijdens zijn werk in een van de LGEA overleden na kortstondige ziekte. De daadwerkelijke toedracht van zijn overlijden zullen we nooit te weten komen.

 

Wij zullen hem missen en nooit vergeten wat hij voor ons heeft betekend gedurende ons eerste jaar in Nigeria. Geen fieldtrip zal ooit meer hetzelfde zijn………..