Geschreven door Stefan de Gruiter

Het zou natuurlijk erg mooi zijn als we nu al zouden kunnen vertellen wat we allemaal gaan doen als we worden uitgezonden in September, maar de waarheid is..... Dat kunnen we nog niet. Op het moment is het zo dat we door de sollicitatieprocedures van VSO zijn en dat ze nu vanuit VSO gaan kijken wat er allemaal mogelijk is voor ons. Tijdens, voor of na alle trainingen die we voor de uitzending krijgen, zullen we een aanbieding krijgen die het meest overeen komt met ons profiel.

In het kort komt het hier op neer: We gaan voor onderwijs, en dan het liefste speciaal onderwijs (aangezien dat dat onze achtergrond, specialisme en lievelingsonderwijs is).

Speciaal onderwijs kan nog wel een lastige klus worden omdat ze in veel ontwikkelingsgebieden nog maar net bezig zijn om het onderwijs te organiseren en ze er dus helemaal nog niet mee bezig zijn dat er ook zoiets is als "speciaal" onderwijs. In veel aanvragen vanuit de ontwikkelingslanden wordt er gevraagd naar teacher trainers en mensen die een bepaald aspect van het onderwijs regiobreed (of bepaald aantal scholen breed) op kan zetten, bijvoorbeeld opzetten kleuteronderwijs, lees- en schrijf onderwijs. Hier zien we ook een grote uitdaging in en dit is iets waar we ook erg graag aan willen mee werken.

Om in het kort duidelijk te maken wat we gaan doen wanneer we uitgezonden worden: Als we het weten, ben je de eerste die het hoort!

Tot het zover is.... We zijn bezig met de voorbereidingen en dan.... zijn we Foetsie!