Geschreven door Miranda Moolenaar

En toen waren er ineens nog maar 6 weken over.........

Dit waren er natuurlijk nog 11 in onze planning maar helaas kwam er het een en ander tussen (geen blinde darm gelukkig maar wel een verzwakte lever en een verstoord darmsysteem). Na de nodige rust, gezond eten in Nederland en wat ondersteunende supplementen, zijn we nu weer op de goede weg! Ik voel me elke dag beter en merk ook dat ik met werken weer wat meer aankan dan 2 maanden geleden!!! Positief dus!!!

Weer terug in Nigeria komt ineens het besef dat we nog maar een aantal weken te gaan hebben. Enkele weken?????? Whaaaaa, we hebben nog zoveel dingen te doen, af te ronden en uit te delen!!! Mensen beginnen over afscheidsfeestjes, "je mag niet weggaan" kreten etc.

De komende weken zullen we dan ook druk zijn met het bezoeken van scholen voor de stichting, we zullen Foetsie pakketjes brengen naar 14 scholen en een speelplaats aanleggen bij 11 andere scholen. Ook hebben we voor 5 speciale scholen nog leskisten ontworpen en geproduceerd en die gaan we ook nog uitdelen. In de afgelopen 2 jaar hebben een aantal scholen een speciaal plekje gekregen in ons hart en die willen we graag belonen met een mooi cadeau.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook voor ESSPIN nog wel het een en ander te doen. We zijn bezig met het afronden van de lesplannen, schrijven van trainingen over inclusive education, en het afronden van onze rapportages voor VSO. De trainingen zullen we ook nog gaan geven aan de SSIT, als hier voldoende tijd voor is. Daarnaast is er nog het tweede filmproject in Lagos, de begeleiding aan de special needs scholen en de begeleiding in andere staten die doorloopt!

Natuurlijk zouden we hier met de hoeveelheid werk nog wel 2 jaar kunnen blijven maar helaas zit dat er niet in. We hebben besloten het werk te blijven doen maar wel in een andere vorm. De ervaring is en blijft er een om nooit te vergeten, en spijt zullen we er dan ook nooit van hebben, maar het leven in een land als Nigeria brengt op de lange termijn toch vormen van gemis met zich mee.
We gaan de komende periode  werken op contract basis. Dit betekent dat we allebei in NL zullen zijn voor ongeveer 6 weken, daarna werken we dan ongeveer 6 weken in Nigeria. Het werk dat we gaan doen zal vergelijkbaar zijn met wat we nu doen, alleen gerichter op een bepaald project. Het is de bedoeling dat we in een jaar ongeveer 4-5 keer naar Nigeria gaan voor zo'n periode. Gelukkig hebben we al woonruimte kunnen vinden in Dordrecht, dus als we straks terug komen hebben we een eigen plek voor als we in Nederland zijn.

In de tijd dat we thuis zijn hebben we dan tijd om andere dingen op te pakken. Stefan zal waarschijnlijk weer het een en ander oppakken op de ijsbaan en mij lijkt het leuk om weer wat meer creatief bezig te kunnen zijn en lekker te sporten! Hoe het ons allemaal gaat bevallen weten we nu nog niet, maar voor ons voelt het als 2 leuke werelden in een. Het werk in Nigeria, wat we erg leuk en interessant vinden en daarnaast de luxe, familie en vrienden in Nederland. Het beste van 2 werelden zeg maar!!!

Rest ons nog een belangrijk ding de komende weken: Genieten, genieten en genieten!!!!!!